2013. november 28., csütörtök

Immortelle-keverék

- Azt a krémet, amit adtál, akkor sem adnám vissza, ha kérnéd. Nagyon jó! És tudod, honnan látszik? Onnan, hogy nem is kell használnom- nyitotta reggeli beszélgetésünket.

Igen, kért tőlem egy ránctalanító krémet. De én csak gyógykrémeket készítek, néhanapján. Leginkább magunknak. Mivel a rendszeresség nem az erősségem, ezért aztán olyan receptet választottam, ami különösebb tartósítók nélkül is hosszan eláll, és szemkörnyékre is használható. Így alkottam meg egy olyan alapkrémet, amely csak zsírokból, olajakból, és egy leheletnyi bio kukoricakeményítőből, és természetesen illóolajokból áll. Vizes bőrre kell felvinni, leginkább este. És igen, az sem szembetűnő, ha egy-két este kimarad a kencézés.

Mivel ebben a ránctalanító krémben az illóolaj-keverék igazi luxuskényeztetést nyújt, kiegészítésként csak néhány nagyon egyszerű, de tápláló növényi hozzávalót használtam: sheavajat, olívaolajat, ligetszépe-olajat.
És mi van az Immortelle-keverékben, amitől -legalábbis látszólag - halhatatlanná lehet válni?
Fenyőtömjén, szantálfa, levendula, mirha, olasz szalmagyopár és rózsa-olaj, csupa-csupa olyan összetevő, amely a bőr mélyebb rétegeibe hatolva segíti a szövetek megújulását, regenerálódását, eltünteti az idő nyomait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése